Ukiseljeni češnjak

 Privatna arhiva

Sastojci:

1 teglica oguljenih češnjeva češnjaka
1 1/4 šalica bijelog vinskog octa ili alkoholnog octa
3/4 šalice vode
1 žličica soli
3-4 lovorova lista
crni papar u zrnu

Privatna arhiva

Ogulite češnjak. To zahtijeva malo vremena i strpljenja, ali se isplati. Prokuhajte vodu s octom i solju pa ostavite da se hladi. U teglicu stavite češnjeve češnjaka s lovorovim listom i zrnima crnog papra. Ako želite, možete dodati još neke začine i kombinirati ih po svom ukusu; timijan, ružmarin ili sjemenke gorušice.

Napomena: teglice za zimnicu dobro operite i sterilizirajte. U recept nismo stavljali nikakav konzervans pa teglice čuvajte u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 09:28