BRZI UMACI!

Umak od zelenih maslina

Savjet: Ukoliko ipak imate volje paliti štednjak, na malo maslinova ulja prepržite sitne komadiće kruha sa češnjakom i pospite po umaku i tjestenini.

Trebat će vam:

sol i svježe mljeveni crni papar
pola šalice maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
1 žličica sitno ribane korice limuna
4 fileta konzerviranih inćuna
1 mali češanj češnjaka
1 šalica nasjeckanog svježeg peršina
½ šalice nasjeckanog svježeg bosiljka
1 šalica zelenih maslina bez koštica
3 žlice kapara
½ šalice ribanog parmezana
2 žlice svježeg limunova soka

U mužaru izmješajte inćune i češnjak. Dodajte kopar, peršin, bosiljak, masline, kapare i maslinovo ulje. Unutra naribajte koricu limuna i dodajte sok od limuna. Sve posolite i popaprite te dodajte pola šalice ribanog parmezana. Poslužite sa al dente kuhanim špagetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:21