Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
300 g mljevenog mesa po želji
1 manja mrkva
1 manji komad korijena celera
1 konzerva graha
1 žličica čilija u prahu
2 žlice pelata
300 g riže
1 avokado
1 limun ili limeta
200 g grčkog jogurta
1 režanj češnjaka za umak
1 žlica maslinova ulja za umak
tortilja čips
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu češnjak, a zatim i mljeveno meso. Ubacite sitno ribanu mrkvu i celer. Pirjajte dok mljeveno meso ne poprimi boju sa svih strana. Dodajte pelate, sol, papar i čili i kuhajte još 20 minuta. Po potrebi dodajte još tekućine. Zadnjih pet minuta kuhanja dodajte grah koji ste najprije isprali. Dobro promiješajte. Dok se meso kuha, skuhajte rižu. Nasjeckajte avokado i začinite ga soli, paprom i limunovim sokom. U zdjelicu najprije stavite skuhanu rižu, dodajte meso s grahom, avokado i umak od grčkog jogurta. Po želji možete dodati i korijandar, svježu rajčicu, kukuruz i luk. Poslužite s tortiljama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....