Pravi jesenski recept dobio je novo ruho. Jako miriše na pečene lješnjake i buču, a baš ove kombinacije tražio se tanjur više! Donosimo vam recept, a vi nam šaljite svoje provjerene receptiće!
Trebat će vam:
- 250 g očišćene buče
- 1 glavica ljubičastog luka
- pola žličice đumbira
- malo muškatnog oraščića
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1 manja jabuka
- 2 češnja češnjaka
- šaka usitnjenih pečenih lješnjaka
Priprema:
Pećnicu uključite na 200°, buču narežite na manje kockice, a zatim kuhajte kojih pet minuta tek toliko da omekša. Kad ste buču ocijedili od viška vode prelijte je maslinovim uljem i pospiajte začinima. Dobro izmiješajte kako bi se okusi proželi. Zatim pleh za pečenje obložite papirom za pečenjem ravnomjerno rasporedite i zapecite. Jabuku razrežite na veće kocke pa ubacite zajedno lukom i češnjakom nakon 15 minuta. Kad je bundeva mekana izvadite je iz pećnice i ubacite u blender zajedno sa povrtnim temeljcem. Dodajte još začina ako je potrebno te stavite nekoliko kapi vrhnja za kuhanje ili žlicu jogurta. Sve prokuhajte oko pet minuta, a pospiajte prženim lješnjacima i bučinim sjemenkama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....