Uvijek se tražio tanjur više za ovakvu juhu od buče!

Pumpkin soup
Donosimo recept za juhu od buče s pečenim lješnjacima

Pravi jesenski recept dobio je novo ruho. Jako miriše na pečene lješnjake i buču, a baš ove kombinacije tražio se tanjur više! Donosimo vam recept, a vi nam šaljite svoje provjerene receptiće!

Trebat će vam:

  • 250 g očišćene buče
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • pola žličice đumbira
  • malo muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 manja jabuka
  • 2 češnja češnjaka
  • šaka usitnjenih pečenih lješnjaka

Priprema:

Pećnicu uključite na 200°, buču narežite na manje kockice, a zatim kuhajte kojih pet minuta tek toliko da omekša. Kad ste buču ocijedili od viška vode prelijte je maslinovim uljem i pospiajte začinima. Dobro izmiješajte kako bi se okusi proželi. Zatim pleh za pečenje obložite papirom za pečenjem ravnomjerno rasporedite i zapecite. Jabuku razrežite na veće kocke pa ubacite zajedno lukom i češnjakom nakon 15 minuta. Kad je bundeva mekana izvadite je iz pećnice i ubacite u blender zajedno sa povrtnim temeljcem. Dodajte još začina ako je potrebno te stavite nekoliko kapi vrhnja za kuhanje ili žlicu jogurta. Sve prokuhajte oko pet minuta, a pospiajte prženim lješnjacima i bučinim sjemenkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 22:57