Kuhamo istarski!

Velute od krumpira na posteljici od sipica sa crnim tartufom

 Dean Doboković / Hanza Media
RECEPT: San Rocco, Brtonigla

Sastojci za 4 osobe:

300 g sipa
300 g krumpira
20 g maslaca i maslinovog ulja
40 g crnog tartufa
120 ml bijelog vina
80 g luka
8 g crnila od sipe

Dean Doboković / Hanza Media

Priprema:

Luk prodinstajte na maslinovu ulju, zatim dodajte sipice i miješajte dok sipice ne smekšaju (desetak minuta), a povremeno podlijevajte vinom i lagano kuhajte 30-ak minuta. Na kraju dodajte crnilo od sipe i reducirajte do željene gustoće. Istovremeno skuhajte krumpir i napravite mousse (velutirani pire). Jelo serviramo u čaši koja uz estetski ugougođaj naglašava različite boje slojeva i sastojaka. Donji sloj su dvije sipice “al nero”, a gornji mousse od krumpira s listićima crnog tartufa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:13