Trebat će vam:
700 g brašna za dizana tijesta 1 kocka svježeg kvasca 2 jajeta oko 300 ml mlakog mlijeka 1 čašica jogurta ½ čašice kiselog vrhnja 100 ml ulja malo soli malo šećera 1 žumanjak 1 žlica mlijeka krupni šećer grubo nasjeckani bademi |
Priprema:
U lončić ulijte dio mlakog mlijeka. U njega izdrobite kvasac, stavite dva prstohvata šećera, prstohvat brašna i promiješajte. Ostavite na toplom mjestu da uzađe. U posudu stavite brašno. Jaja pomiješajte s jogurtom i kiselim vrhnjem te šećerom i soli. Kad kvasac uzađe, dodajte ga u brašno, miješajte dodavajući naizmjence smjesu s jajima i ulje te ostatak mlijeka. Miješajte tijesto dok se ne počne odvajati od dna posude, odnosno kuhače. Stavite ga na toplo mjesto da udvostruči volumen. Ugrijte pećnicu na 180 ºC. Premijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Podijelite ga u dva dijela, napravite dva valjčića pa ih omatajte jedan oko drugog. Tijesto stavite na papirom obložen oblik za pečenje i spojite u krug. Premažite ga žumanjkom koji ste razmutili s malo mlijeka, posipajte šećerom i grubo sjeckanim bademima. Pecite 45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....