Trebat će vam:
100 g sušene tjestenine od pšeničnog brašna maslinovo ulje 1/2 tikvice 50 g crvenog graha iz konzerve 1 mrkva šaka mladog špinata 2-4 žlice isprženog luka 2 žličice nasjeckanog korijandera |
Za preljev:
1 žlica sezamova ulja 2 žlice soka od limete 2 češnja češnjaka 1 ljuta papričica nasjeckana 1 žlica naribanog đumbira |
Priprema:
U prokuhanu vodu stavite sušenu tjesteninu od pšeničnog brašna na četiri minute da nabubri. Sjedinite sastojke za preljev. U zagrijani wok dodajte maslinovo ulje te ubacite na trakice narezanu papriku koju pecite 2-3 minute uz stalno miješanje, ali neka zadrži hrskavost, dodajte tikvicu i grah i kuhajte još dvije minute. Paralelno u manjoj posudi popržite crveni luk narezan na trakice. Na dno staklenke stavite ocijeđenu tjesteninu, zatim dodajte poprženo povrće, mladi špinat, svježu mrkvu naribanu na štapiće, pečeni luk, nasjeckani korijander te sve prelijte preljevom. Obrok idealan za izlete, ali i ured.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....