Zelena torta s pistacijama i matcha čajem

 Neja Markičević / Hanza Media

Biskvit:

5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica ulja (po želji)
čaj matcha

Nadjev:

50 g lemon curda (kreme od limuna)*sastojci u receptu
400 ml šlaga
pekmez od malina

Zagreb, 260916. 
Kremaste torte i kolaci slasticarne Magnolia.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Priprema:

Dan prije napravite kremu od limuna. Dva jaja umutite sa 120 g šećera, a zatim dodajte koricu i sok 2 limuna i jedne naranče. Kuhajte na pari uz kontinuirano miješanje dok se ne zgusne, a zatim dodajte i 70 g omekšalog maslaca. Ostavite preko noći u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 200 °C, zatim dobro izradite jaja sa šećerom (šećer se ne smije osjetiti pod zubima). Zatim umiješajte brašno, dodajte i ulje. Kad ste dobili glatku smjesu, izlijte je u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Temperaturu snizite na 180 °C, a zatim pecite dok ne poprimi zlaćanu boju. Za nadjev pomiješajte lemon curd i 400 ml šlaga. Biskvit prerežite na 3 jednaka dijela, zatim premažite pekmezom od malina, nadjevom pa drugim slojem biskvita i tako redom.Tortu premažite nadjevom, a zatim je ukrasite pistacijama i matcha čajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 10:14