Riblji popečci sa začinskim biljem i đumbirom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
700 g oslića narezanog na manje komadiće
svježi kopar narezan na manje komadiće
svježa menta narezana na manje komadiće
zmijine trave po želji također narezane na komadiće
25 g svježe naribanog đumbira
korica 1 limuna
malo limunova soka
1 jušna žlica jogurta
malo kima (po želji)
2 jaja
30 g krušnih mrvica
1 jušna žlica ulja
1-2 jušne žlice brašna
sol i papar
1 češanj protisnutog češnjaka

U posudu stavite tanko narezane komadiće oslića, dodajte sitno narezanih svježih začina, đumbira, limunovog soka i koricu, protisnuti češnjak, jogurt, jaja, mrvice, sol i papar te brašno. Sve dobro izmiješajte. Zatim je ostavite u hladnjaku na pola sata i prekrijte plastičnom folijom. Radite kuglice veličine loptica za golf, a zatim ih prepržite na vrućem ulju. Ulje mora biti vruće inače će vam se okruglice natopiti uljem. Pecite ih svega 5 minuta okrečući ih sa svih strana.

Svidio vam se recept?

Pogledajte još:

1. Polpete od tunjevine

2. Polpete od totana

3. Popečci od oslića i kelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 00:43