Domaći pekmez od šljiva iz pećnice

 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam:

5 kg šljiva
1 kg šećera
1 dcl vinskog octa
1 vanilin šećer
3 klinčića

Closeup of sandwich with fresh plum jam
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Šljivama maknite koštice i izrežite ih na manje komade. Stavite ih u dublji protvan ili veliku vatrostalnu posudu koja može ići u pećnicu kako biste izbjegli izlijevanje soka. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Kada se šljive počnu krčkati smanjite pećnicu na 150 stupnjeva. Pecite tako oko sat vremena. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer, vinski ocat i klinčiće. Nastavite peći još oko sat vremena. Kad je džem gotov provjerite je li dovoljno sladak. Ako nije, dodajte još šećera po želji. Stavite ga u prokuhane teglice i čuvajte na tamnom i suhom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2024 00:46