Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 kg kiselkastih jabuka
- 1 kg šećera
- 2 limuna
- 2 štapića cimeta
- 2 žličice mljevenog cimeta
Priprema
1. korak
Limune dobro operite pa naribajte koricu. Potom iscijedite sok. Jabuke ogulite, odstranite im koštice i grubo ih naribajte.
2. korak
Stavite ih u lonac, prelijte limunovim sokom da ne oksidiraju, dodajte čašu vode, cimet i koricu limuna.
3. korak
Kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju, pa dodajte šećer i kuhajte otprilike pola sata dok ne dobijete pekmez željene gustoće.
4. korak
U pećnici na 100 °C sterilizirajte oprane staklenke, pa u vruće stavljajte pekmez.
5. korak
Zatvorite ih metalnim poklopcima, okrenite ih naopako, pa nakon deset minuta vratite u pravi položaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....