‘KAKO BUBANJ KAŽE‘

Poznati bend iz Srbije 40 godina kultnog albuma slavi koncertom u zagrebačkoj Tvornici. Evo tko im je gošća iznenađenja

Električni orgazam

 Promo/
Jako se radujemo što ćemo po prvi put nastupiti s Anicom Dobrom u Zagrebu. Nismo dugo nastupali s njom, a i mi i publika jako volimo kad god se to dogodi - rekao je Srđan Gojković Gile

Legendarni Električni orgazam svirat će ove jeseni u Tvornici kulture. Bend će posebnim koncertom obilježiti 40 godina albuma ‘‘Kako bubanj kaže‘‘, a nezamjenjivoj će se petorci na zagrebačkoj pozornici po prvi put pridružiti i – proslavljena glumica Anica Dobra. Električni orgazam proslavu sa zagrebačkom publikom zakazuje za subotu, 16. studenog 2024. godine.

Kako bubanj kaže

Kako stoji u najavi organizatora, ‘‘Kako bubanj kaže‘‘ četvrti je studijski album jednog od najpopularnijih srpskih punk rock bendova svih vremena. Izdanje je 1984. godine objavljeno za diskografsku kuću Jugoton, a na albumu su sudjelovali Srđan Gojković Gile (vokal, gitara), Jovan Jovanović Grof (bas), Goran Čavajda Čavke (bubnjevi), Ivan Pajević (gitara), Ljubomir Đukić (klavir, vokal) te Ivan Švager (saksofon). ‘‘Kako bubanj kaže‘‘ sastoji se od osam legendarnih numera. Na A strani nalaze se udarne numere: ‘‘Kako bubanj kaže‘‘, ‘‘Klinci traže zabavu‘‘, ‘‘Pričam o tebi‘‘ i ‘‘Ja poželim promene‘‘, dok B stranu čine ‘‘Fras u šupi‘‘, ‘‘Beograd‘‘, ‘‘Skamenjen‘‘ i ‘‘Volim te‘‘. Svoj je eponimski prvijenac Električni Orgazam objavio 1981. godine, a već godinu dana kasnije uslijedilo je jedno od najposebnijih izdanja regionalne diskografije – album ‘‘Lišće prekriva Lisabon‘‘. Inspirirani i produktivni, već su 1983. godine objavili treći studijski album ‘‘Les Chansones Populaires‘‘ na kojemu su zabilježene obrade svjetskih klasika, a čije je reizdanje objavljeno 2022. godine za diskografsku kuću Croatia Records.

Jako se radujemo što ćemo po prvi put nastupiti s Anicom Dobrom u Zagrebu. Nismo dugo nastupali s njom, a i mi i publika jako volimo kad god se to dogodi - rekao je Srđan Gojković Gile, lider Električnog orgazma. Bend će Anicu ugostiti na hit pjesmi ‘‘Svečane bele košulje‘‘ koju je zajedno s Vladom Divljanom napisao Gile za, sada već kultni, film Crni bombarder 1992. godine. Film je režirao Darko Bajić, a glavne su zvijezde jedinstvena kraljica regionalnog glumišta Anica Dobra, Dragan Bjelogrlić te Srđan Žika Todorović. Osim toga, Električni će orgazam s Anicom izvesti i pjesmu ‘‘Hodam sad kao zombie‘‘, koja je uz ‘‘Svečane bele košulje‘‘ nakon uspješnog filma, postala velikim hitom.

Nezaboravni koncert

Četvrtu godinu zaredom Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40. godišnjicu jednog od bezvremenskih izdanja regionalne diskografije. Publika će u Šubićevoj plesati ‘‘Kako bubanj kaže‘‘, odnosno "kako Čavke kaže", a koncert će uveličati jedna od najistaknutijih srpskih glumica Anica Dobra. Električni će orgazam uz slavljenički album odsvirati i svoje omiljene hitove iz bogate diskografije, a nezaboravnom će koncertnom iskustvu svojom jedinstvenom pojavom doprinijeti i Anica koja će filmske trenutke prenijeti u stvarnost.

Ulaznice po early bird cijeni od 16 eura pronađite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznica iznosit će 18 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:47