Nagrada Jutarnjeg

Svečana dodjela priznanja ‘Nautičko jedro‘: ACI marina Rovinj najbolja je na Jadranu!

Dobitnici nagrada

 Tomislav Kristo/Cropix
Srebrna je marina Palmižana, a treće mjesto pripalo je marini Frapa u Rogoznici

ACI marina Rovinj najbolja je marina na Jadranu. Ocijenili su tako nautičari, ali i novinari Jutarnjeg lista u sklopu akcije Nautičko jedro Jutarnjeg lista. Drugo mjesto pripalo je marini Palmižana, a treće mjesto marini Frapa u Rogoznici. Najveći lanac marina na Mediteranu, ACI, osvojio je i priznanje za zaštitu okoliša i ekologiju koje je pripalo ACI marini Cres, priznanje za gastronomiju otišlo je u ACI marinu Dubrovnik, a priznanje za najljubazniju hrvatsku marinu dobila je marina Korkyra. Posebno priznanje za ulaganje u nautički turizam dobila je marina Punat.

1,54 milijuna pregleda

Nagrade su danas podijeljene u restoranu Primi terreni u Rovinju. Nakon 55 dana plovidbe, više od 1000 prijeđenih milja od Dubrovnika do Umaga, obilaska 25 hrvatskih marina i 40-ak destinacija, 22 hrvatska otoka i 15-ak uvala, brojnih anketa s gostima i druženja s osobljem marina, predstavnici Nautičkog jedra Jutarnjeg lista predstavili su dugo iščekivane rezultate o iskustvima nautičara koji su ovog ljeta boravili u Hrvatskoj. U tome im je pomoglo 11 ponajboljih hrvatskih novinara Jutarnjeg lista koji su neumorno pisali reportaže. I ove godine potvrdili su prošlogodišnji rekord u čitanosti - prilozi Nautičkog jedra imali su više od 1,54 milijuna pregleda.

image

Goran Ogurlić

Tomislav Kristo/Cropix
image

Kristijan Pavić, Kristjan Staničić, Nikolina Brnjac

Tomislav Kristo/Cropix

- Nautičko Jedro je jedinstvena medijska akcija obilaska Jadrana u kojoj imamo novinarsku posadu koja plovi, fotografira, snima i piše. Kroz sedam godina objavili smo stotine zanimljivih priča i danas imamo projekt koji objedinjuje velike ljetne priče i promociju nautike kao jedne od važnijih grana turizma i gospodarstva. Posebno smo zadovoljni zbog velikog dosega naših priča i interesa čitatelja za ovu temu - rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

image

Kristjan Staničić

Tomislav Kristo/Cropix
image

Kristijan Pavić, Kristjan Staničić, Nikolina Brnjac, Ana Hanžeković Krznarić

Tomislav Kristo/Cropix
image

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista

Tomislav Kristo/Cropix

Prilikom svečane dodjele predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić čestitao je svim kolegama na uspješnim rezultatima.

- Osvojeno prvo i drugo mjesto zaista je vrijedna potvrda izvrsnosti te dokaz da kontinuirana ulaganja u kvalitetu i osoblje nikada ne prolaze neprimijećeno kod naših gostiju. Zahvalni smo na prilici da ovogodišnju veliku 40. obljetnicu našeg Društva okrunimo i ovim važnim iskorakom te smo iznimno ponosni što smo i ove sezone predstavljali našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu, što naposljetku potvrđuje upravo zadovoljstvo gostiju - poručio je Pavić. Priznanja je dobitnicima uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je istaknula da je nautički turizam jedan od najistaknutijih dijelova hrvatske turističke ponude.

image

Goran Bilić, direktor ACI marine Rovinj (prva nagrada) i Nikolina Brnjac

Tomislav Kristo/Cropix

- Prošli tjedan na sjednici Vlade usvojen je Zakon o turizmu kojim ćemo, između ostalog, unaprijediti okvir za poticanje ulaganja u turizmu, a prvi put će se stvoriti i poseban okvir poticaja za održivu nautiku. Osigurat će se sredstva za dekarbonizaciju turističke infrastrukture i zelena tranzicija turističke flote. Poticat će se korištenje izvora energije s niskim udjelom ugljika, provedbu mjera energetske učinkovitosti te mjera zaštite okoliša. Prvi put će se omogućiti korištenje potpora za čarter-flotu, i to za obnavljanje ili kupnju čistih vozila ili vozila s nultom stopom emisije. Omogućit će se i ulaganje u marine, i to prihvatnih kapaciteta za crne tankove - istaknula je ministrica Brnjac.

Zelena tranzicija

Dodala je da je i prije donošenja zakona Ministarstvo već krenulo s poticanjem ulaganja u ozelenjivanje nautike te da je u svibnju završen natječaj za projekte namijenjen, uz ostalo, plovnim objektima za krstarenje, kojim se podupiru ulaganja u zelenu tranziciju, za što je iz državnog proračuna dodijeljeno više od 400 tisuća eura.

image

Ivan Herak, Goran Bilić, direktor ACI marine Rovinj, Kristijan Pavić, Nikolina Brnjac, Kristjan Staničić

Tomislav Kristo/Cropix
image

Kristijan Pavić, predsjednik uprave ACI-ja

Tomislav Kristo/Cropix
image

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a

Tomislav Kristo/Cropix

- U dosadašnjem dijelu godine u segmentu čartera ostvarili smo veći turistički promet nego u istom razdoblju 2019. godine. Rezultati nas ujedno upućuju i na činjenicu da je iz godine u godinu potrebno podizati standarde te kvalitetu sadržaja i usluga, što uključuje i brigu o okolišu, a posebno moru - zaključila je Brnjac.

image

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a

Tomislav Kristo/Cropix
image

ACI marina Palmižana, srebrno Nautičko jedro

Tomislav Kristo/Cropix
image

Nikolina Brnjac, ministrica turizma

Tomislav Kristo/Cropix
image

Tomislav Krišto i Alan Sepuka, ACI Cres, posebno priznanje Jutarnjeg llista za ekologiju

Tomislav Kristo/Cropix
image

Tomislav Krišto i Leo Ajduković, ACI Dubrovnik, posebno priznanje Jutarnjeg llista za gastronomiju

Tomislav Kristo/Cropix
image

Rino Krstić, Alan Sepuka, Goran Bilić, Kristijan Pavić, Ivana Šego, Ana Hanžeković Krznarić, Nikolina Brnjac, Kristjan Staničić, Leo Ajduković, Ivo Šegon

Tomislav Kristo/Cropix
image

Dobitnici nagrada

Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:00