STIŽU ‘FRAGMENTI‘

Nakon 5 godina LUCE ima novi album i ‘kuha‘ veliki spektakl u Saxu: ‘Što bih još htjela? Dati glas u tramvaju...‘

Luce će fanovima pripremiti posebnu atmosferu i po prvi puta izvesti neke od pjesama s novog albuma koji je kronika njezinog života

Uskoro stiže novi singl i spot Biraš nas

Lucija Ćustić Luce poznato je ime na hrvatskoj glazbenoj sceni, a zabavna je glazbenica i kantautorica svojim fanovima pripremila nešto novo i spektakularno. Nakon prvog EP-a "U bojama" 2015. godine pa albuma "Susret" iz 2018. konačno sprema i promociju svog novog albuma "Fragmenti" kojim će proslaviti i deset godina stvaralaštva. Fanstastična noć očekuje nas 16. svibnja u Saxu.

„Pripremili smo jedan presjek mog dosadašnjeg stvaralaštva, a i po prvi puta ćemo izvesti neke pjesme s novog albuma i jako se veselim. Prati me vrhunski bend; momci kojima zaista vjerujem. To su Filip Pavić na gitari, Dino Ivelja na basu, Matko Basara na klavijaturama i Igor Klanfar na bubnju. Život nekad piše komedije, pa smo tako tijekom jedne vožnje na koncert saznali da su Igorova i moja baka sestre“, podijelila je glazbenica.

Priprema spektakl

Na pozornici će joj se pridružiti i brojni gosti koji će svojim izvedbama dodatno upotpuniti događaj i zagrijati atmosferu.

„Tu je Matej Milošev, dugogodišnji prijatelj, violončelist i kantautor, koji je na nekoliko pjesama i koautor, pa je sasvim normalno da i on bude dio ove priče. Drugi gost je mladi, talentirani Marko Bošnjak, kojeg se sjećam još s jednog dječjeg pjevačkog showa. Upoznali smo se kasnije, slučajno, prije nekoliko godina na jednom mom rođendanu na kojeg se spontano sjatila horda ljudi. Od tada smo u kontaktu, pratim i jako volim njegov rad. Ima fenomenalan glas, interpretaciju i pjesme te mislim da je zaista svijetla budućnost pred njim, a to uvijek volim podržati“, opisala je simpatična glazbenica.

image

Slavi deset godina stvaralaštva

Goran Berovic/

Njezin novi album nastajao je u razdoblju od pet godina u kojem se sama Luce, ali i svijet oko nje mijenjao. Svaka je pjesma na albumu mala priča za sebe i označava fragment njenog života. Pjesme su poredane kronološki, kako su i nastajale, a mogu se slušati i kao cjelina.

„Osim prve pjesme, "U sjećanju", koju sam napisala uz pomoć genijalnog koautora i producenta Marka Mrakovčića, ostale pjesme sam radila s također vrhunskim koautorom i producentom Alanom Dovićem. Njega sam otkrila nakon što je Matija Cvek objavio pjesmu "Nasloni se" koju su zajedno napisali i producirali“, opisala je.

Album će također imati i posebnu naslovnicu, a na njoj je radila, kako opisuje glazbenica, žena s iznimnim talentom i divnom energijom, Marina Uzelac, koja nekako ne dobiva širu medijsku pozornost koju zaslužuje, ali među alternativnijim kolegama je itekako cijenjeno i traženo ime, s potpunim pravom.

image

Predstavit će novi album Fragmenti

Goran Berovic/

„Dugo pratim njen rad i divim mu se i ovoga puta sam rekla sad ili nikad. Marina je prihvatila izazov i rezultat su divne fotografije s kojima sam zaista jako zadovoljna. Uspjela je izmamiti emociju iz mene iako sam, kad je photo shooting u pitanju, inače dosta ukočena i ne znam što bih i kud bih sa sobom“, rekla je.

Luce je nedavno pripremila i novi singl pod nazivom "Biraš nas", a kako kaže - to je pjesma za koju nije ni sama sigurna kako je točno nastala. Jedino u što je bila sigurna jest to da je refren dobar što se, kako objašnjava, ne događa često, a kada se dogodi za glazbenika je to jedan od najljepših osjećaja na svijetu.

„Napisala sam tekst i imala vokalnu melodiju, pa nazvala mog producenta i koautora Alana Dovića da bih rado da joj damo glavu i rep. Nastala je u zaista lijepom i ugodnom periodu života, u kojem sam privatno sretna i zadovoljna, bez tuge i sjete koje se mogu čuti u nekim mojim prijašnjim pjesmama. Zapravo pjesme su uvijek odraz mojih unutarnjih stanja i emocija i možda je baš zato veliki gušt i svojevrsno olakšanje kad ih uspiješ verbalizirati i dati im konkretan oblik odnosno u ovom slučaju zvuk“, priznala je Luce te nadodala kako kroz par dana stiže i spot u režiji talentirane Sare Hribar.

Nije samo glazbenica

„Period pandemije je nekim kolegama bio kreativni okidač, ali meni se dogodila svojevrsna blokada u glavi i dosta dugi period ništa kreativno nije izlazilo iz mene. Svi koncerti su bili otkazani, mučila su me egzistencijalna pitanja i zapravo me korona prisilila da se ohrabrim, aktiviram i okušam u drugim poslovima koji uključuju glas, a da nisu pjevanje“, priznala je glazbenica.

Cijeli život imitira razne likove i zvukove, od glasa automobilske navigacije do tete u tramvaju stoga se odlučila okušati u sinkronizaciji. Završila je spikersku radionicu i počela slati otvorene molbe radijskim redakcijama.

„Čak sam imala i status na društvenim mrežama u kojem otvoreno tražim posao u spomenutim branšama i to je vidio moj današnji šef na Hrvatskom radiju Zlatko Turkalj Turki. Sve spomenuto je dovelo do toga da sad žongliram između pjevanja, posla na radiju, snimanja reklama i sinkronizacije što je nekad prilično zahtjevno i kaotično jer radim kao freelancer. Sad u svibnju u kina dolazi kultni crtić "Garfield" u kojem sam posudila glas. Iako uloga nije velika, iznimno me veseli činjenica da sam dio te divne priče“, podijelila je.

image

Luce je posudila glas i liku u crtiću Garfield

/Privatna Arhiva

Kako kaže pjevačica najveća su joj podrška obitelj i dečko, a za budućnost ima velike planove.

„Voljela bih imati što više koncerata, napisati još puno pjesama i probiti se na još neke radijske etere. Zanima me vođenje emisije ili podcasta o međuljudskim odnosima bez tabua. Što se tiče voice overa i sinkronizacije, nadam se što većem broju projekata koji će me i dalje uveseljavati i da napokon moj glas dođe u automobilsku navigaciju ili kako mi je prijateljica rekla Luce, ti moraš biti onaj glas u tramvaju“, završila je glazbenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:29