SKANDAL NA EUROSONGU

Talijani napravili nedopušteno i otkrili rezultate glasanja! Pogledajte koliko su dali Izraelu, odmah su skočili na kladionicama!

Eden Golan predstavlja Izrael s pjesmom "Hurricane" i nakon sinoćnjeg nastupa povećale su joj se šanse za pobjedu

Eden Golan

 Jessica Gow/Afp

Izrael ove godine na Eurosongu predstavlja pjevačica Eden Golan s pjesmom "Hurricane", a mnogi pokazuju svoje neodobravanje te su zviždali tijekom druge generalne probe za polufinale, piše The Jerusalem Post. Tako je bilo i sinoć tijekom nastupa izraelske predstavnice što pokazuju snimke iz Malmö Arene koje su se raširile po X-u.

Belgijska televizija koja je prenosila Eurosong tijekom nastupa Eden Golan prikazala je poruku koja se širi društvenim mrežama.

"Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja je počinio Izrael. Nadalje, Izrael uništava slobodu tiska. Zbog toga prekidamo program na trenutak", stoji na ekranu. Belgijska televizija to nije još komentirala.

Talijanska televizija Rai prikazala je rezultate glasanja tijekom prijenosa uživo druge polufinalne večeri Eurosonga 2024. nakon otkrivanja koje zemlje prolaze dalje u finale, piše eurovoix.

Napisali su popis država koje su sinoć nastupale i uz njih koji su postotak glasova dobile od talijanskih glasača. Evo koji su rezultati:

Malta: 2.19%

Albania: 6.68%

Greece: 5.29%

Switzerland: 6.03%

Czech Republic: 2.48%

Austria: 2.84%

Denmark: 2.93%

Armenia: 5.83%

Latvia: 2.91%

San Marino: 3.54%

Georgia: 6.64%

Belgium: 1.68%

Estonia: 2.8%

Israel: 39.31%

Norway: 1.55%

The Netherlands: 7.32%

Podsjećamo, televizijama nije dozvoljeno da otkriju rezultate njihovog glasanja tijekom polufinala. Rezultati glasanja neke zemlje otkrivaju se tek tijekom finala.

Kad provjerimo kladionice, i tu su se dogodile drastične promjene za Izrael. Jutro nakon drugog Eurosong polufinala promijenile su se šanse za pobjedu. Naš Baby Lasagna je i dalje prvi sa 41. posto šanse za pobjedu, ali s drugog mjesta Švicarca Nema srušila je upravo Golan, izraelska predstavnica, koja sad ima 17% šanse za pobjedu, a Švicarac 12. Ukrajina i alyona & J.Heil su na trećem mjestu sa 6%, a na petom kontroverzna predstavnica Irske Bambie Thug sa 5%.

image

Kladionice 10. svibnja

Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:18