Nenad Bjelica

 MICHAEL TAEGER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Michael Taeger/imago Sportfotodienst/profimedia
OTKAZ HRVATU

Bjelica je sportska tema dana u Njemačkoj: ‘To su trebali napraviti još prije utakmice‘

U njemačkim medijima zasad se ne spominje koliku će odštetu Union Berlin platiti Bjelici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. svibanj 2024. 16:55

Otkaz Nenadu Bjelici postao je glavna sportska tema ovog ponedjeljka u Njemačkoj.

Magazin Kicker posvetio je velik prostor na svom portalu razlazu Union Berlina ‘koji je aktivirao kočnicu za slučaj opasnosti‘ i hrvatskog stručnjaka.

Iako je Bjelica po svom dolasku stabilizirao momčad, ona je u posljednje vrijeme opet posustala u prikupljanju bodova, ostvarivši tek jednu pobjedu u zadnjih 10 nastupa.

Kicker je još prošle srijede izvijestio kako će se Bjelica i Union razići najkasnije na kraju sezone, no da nije isključen ni raniji rastanak. Upravo to se dogodilo, iako je predsjednik Dirk Zingler još u nedjelju tvrdio kako ‘Bjelica ima njihovu punu podršku‘. A znamo da to obično za trenera ne završava dobro...

‘‘Union se opet bori za ostanak u Bundesligi, i to najviše zbog činjenice da skoro svi igrači iz momčadi ne dolaze ni blizu svoje normalne forme u većini utakmica. Dobar primjer toga je igra u porazu od Bochuma (3:4). U prvom poluvremenu Union je izgledao totalno nesigurno te je napravio enorman broj defenzivnih pogrešaka. Iako je kasnije popravio izvedbu, poraz protiv izravnog suparnika nije mogao spriječiti‘‘.

Kickerov novinar Jannis Klimburg smatra da je Bjeličina smjena stigla prekasno, da je momčad u posljednje vrijeme znala izgledati uznemireno i opterećeno, te ističe kako je vodstvo kluba iz Berlina trebalo reagirati prije utakmice s Bochumom.

‘‘Iako je momčad popravila izvedbe, to na kraju nije moglo spasiti Bjeličin posao. Vjerojatno bi bilo bolje da je to učinjeno prije ogleda s izravnim suparnikom Bochumom, no dobra je odluka da se momčad povjeri novim ljudima. Ekipa treba novi pristup, nove taktičke postavke i ciljanu pripremu za preostala dva suparnika kako bi se izbjegla prijetnja ispadanja u Drugu ligu. Jasno je i da trenerski trojac sam ne može izvući Union, već svoj dio moraju dati i igrači kroz borbeni duh, strast i koheziju. I to od prve do posljednje minute u subotu u Kölnu‘‘, piše Klimburg u svom komentaru.

U njemačkim medijima zasad se ne spominje koliku će odštetu Union Berlin platiti Bjelici za prijevremeni raskid ugovora...

Linker
06. svibanj 2024 16:56