Nenad Bjelica

 Matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia
POTROŠIO SVE KREDITE

Bjelica dobio otkaz. Uprava izgubila živce s hrvatskim trenerom, odmah su raskinuli ugovor

Po Bjelicu i njegov stožer koban je bio nedjeljni poraz od konkuenta u borbi za ostanak - Bochuma
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2024. 15:41

Nenad Bjelica dobio je otkaz na klupi Union Berlina!

Njemački su mediji već ranije pisali da hrvatski stručnjak neće nastaviti voditi ovaj klub po završetku sezone, no nakon nedjeljnog poraza od Bochuma 4:3 upravi je prekipjelo te su, kako javlja Kicker, odmah odlučili raskinuti s Bjelicom.

Po ovom pitanju oglasili su se iz kluba, a donosimo vam priopćenje:

"Marco Grote preuzet će odgovornost i postati privremeni trener kluba. Zajedno s pomoćnom trenericom Marie-Louise Etom i asistentom Sebastianom Bönigom pripremit će momčad za iduću utakmicu protiv Kölna. Nenad Bjelica i njegov stručni stožer otpušteni su u ponedjeljak.

"Veselim se zadatku i uvjeren sam da ćemo uspjeti izbjeći ispadanje", rekao je Grote o izazovima s kojima će se on i njegov tim suočiti. "Dobro poznajem našu momčad i znam da smo sposobni prikupiti bodove ako udružimo snage."

"U borbi za ostanak u Bundesligi, moramo se osloniti na snagu cijelog kluba i, naravno, snagu naše momčadi. Vjerujemo Marcu Groteu i njegovom timu da će naše igrače vratiti na pravi put i da preostale utakmice do kraja sezone budu uspješne", objasnio je odluku predsjednik Uniona Dirk Zingler. "Zahvaljujem Nenadu Bjelici i njegovoj ekipi na odrađenom poslu. Uspjeli su stabilizirati momčad u izuzetno teškoj situaciji, a rezultat toga je da sami imamo snage za ostanak u ligi."

"Našoj momčadi ponovno dajemo svježi poticaj. Apsolutno sam uvjeren da igrači žele ostati u Bundesligi s Unionom. Želimo im dati punu podršku i oslanjamo se na trenerski tim koji poznaje naš klub iznutra", rekao je o odluci Oliver Ruhnert, direktor muškog nogometa u 1. FC Union Berlinu. Nenadu Bjelici i njegovom stožeru želimo sve najbolje i puno uspjeha na poslovnom i privatnom planu."

Bjelica je preuzeo klub krajem studenog prošle godine te ga je vodio u 22 utakmice. Upisao je šest pobjeda, isto toliko neriješenih ishoda te 10 poraza.

Linker
06. svibanj 2024 17:20