Željko Kopić je došao do još jedne minimalne pobjede

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
UZELI TRI BODA

Plan B za Željka Kopića nije postojao, Dinamo u posljednje vrijeme ima jasan recept za doći do pobjede

U zadnjih pet utakmica primili su Modri tek jedan gol, a to je bio onaj u Osijeku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. ožujak 2022. 06:04

Dinamo je minimalno slavio u Koprivnici, uzeo tri boda koja je morao uzeti, plan B, jednostavno, nije postojao. Kad bismo trebali u nekoliko natuknica opisati susret, mogli bismo reći da je Dinamo slavio zasluženo, da je dominirao i kontrolirao utakmicu od prve minute, a opet, slavio je samo s 1:0. Opet, pogotovo nakon vodstva, nije Dinamo tu dominaciju okrunio niti s puno velikih šansi, ali s druge Slaven, iako se do kraja nadao da bi mogao otkinuti koji bod, tek je jednom opasno zaprijetio, dojam je da Koprivničani ne bi izjednačili još dva dana. No, u zadnje vrijeme Dinamov je recept jasan, kad napad zabije gol, Modri pobjeđuju, obrana teško prima pogotke. U zadnjih pet utakmica primili su Modri tek jedan gol, onaj u Osijeku, a čim uspiju pronaći put do suparničke mreže, tada u pravilu uzmu tri boda.

Ispremiješao je Željko Kopić malo karte, postavio Darija Špikića umjesto Petra Bočkaja, igrali su i Bruno Petković i Komnen Andrić i Mislav Oršić, zapravo, osim Josipa Mišića i stopera svi su bili ofenzivno orijentirani i vidjela se od prve minute namjera da Modri što prije zabiju gol. Pristup je bio pozitivan, vjerojatno motiviran i odličnim ugođajem na koprivničkim tribinama. Praznog mjesta gotovo nije bilo, iako je prvi dan proljeća tražio zimsku odjeću, nikome na stadionu to nije smetalo. Više od tri tisuće gledatelja, to je posljedica i neizvjesnosti u borbi za naslov. Vjetar jest bio problem igračima, ali Dinamo se tu bolje snalazio, uzimao “druge lopte”, držao Slavenovu obranu na iskušenjima. U prvih pola sata Zagrepčani su više puta došli pred vrata, Petković je i zabio, bila je lijepa akcija, ali je VAR zbog zaleđa poništio pogodak.

Kopić dobio mir

No, zato je, nakon vrhunske duge lopte Josipa Šutala, zabio Oršić i, pokazalo se, još jednom bio Dinamov igrač odluke. Nakon vodstva očekivalo se da će Žuti (Dinamovi gostujući dresovi) povećati prednost, da će dotući Slaven, koji je napadački bio jalov. Međutim, uz još poneku (polu)šansu, ostalo je tih 0:1.

image

Dinamo je slavio nakon gola Mislava Oršića

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Ono što je, svakako, lijepa vijest za Kopića jest igra Petkovića, odigrao je dobru utakmicu, sudjelovao i u razgradnji i izgradnji, može žaliti za tim poništenim golom, sigurno bi mu puno značio na putu povratka. Dobio je Kopić i mir uoči reprezentativne stanke, Dinamo na pauzu ide s prvog mjesta, dobit će Dinamov trener vrijeme i mogućnost da dobro pripremi momčad prije posljednjeg juriša na naslov prvaka koji slijedi nakon odmora. Dobra je vijest i povratak kapetana Arijana Ademija.

Naravno, naći će se i nakon ove partije neki prigovori na Dinamovu izvedbu, ponajviše na neefikasnost, ali kad se uzmu važna tri boda, onda ti prigovori ipak padaju u drugi plan. Sigurni smo da bi Kopić potpisao da svaka utakmica do kraja bude izvedbom i rezultatom poput ove u Koprivnici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 08:32