NESRETNIK

Ovo je Sunčeko. Ušao je u tunele ispod Griča, izgubio se i nikako da izađe van....

Preplašeno je pobjegao kad su volonterke ušle po njega, a u lovke se nije uhvatio

Mačak Sunčeko

 Miceki iz centra

Ono što se dogodilo u tunelima ispod Gornjeg Grada zaista nitko nije očekivao. Prošlog tjedna su u njima bili majstori, koji su obavljali neke radove. Nisu primijetili da se s njima ušuljao i mačak Sunčeko. Oni su otišli, on je ostao. I ne može van. Sam je zatočen u tunelima, prestrašen i gladan.

Objavila je to organizacija Miceki iz centra. Njihove hraniteljice su ovog mačka, koji je slobodnoživuća životinja, vidjeli kako mijauče s druge strane rešetki tunela. Nije mogao izaći van. Uspjeli su dobiti dozvolu da uđu, no mačak koji je gladan i dehidriran je pobjegao, uspaničen.

Nije bilo druge nego postaviti lovke, s nadom da će se uloviti i potom ga iznijeti van. Nije bilo druge, objasnili su u objavi na Facebooku, jer je tumaranje beskrajnim hodnicima uzaludno. Nadali su se da će uči u klopke u kojima ima hrane i da će se nemila situacija tako riješiti. No, to se nije dogodilo.

- Micek ipak nije ulovljen. Lovke su postavljene, no nakon tri sata čekanja prazne. Na kraju su skinute rešetke i sada se nadamo da će naći put van. Objekt u kojem nam je Sunčeko je toliko specifičan da komplicira sve što bi se možda moglo napraviti. Vlasnik država, štićena od vojske, ograničen ulaz ikome, nema prozora za razbiti, a niti vrata koja smiju ostati otvorena - napisali su u objavi na Facebooku i dodali kako se nadaju da će mačak uskoro izaći van i da će ova nemila situacija biti iza njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:48