URNEBESNA SNIMKA

Zebre pobjegle iz prikolice i šetale naokolo, za jednim se mužjakom još uvijek traga

Bile su na putu prema svojem budućem domu, utočištu smještenom u Montani

Ilustracija

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia

Zamislite da ste se probudili u nedjeljno jutro, otišli u kuhinju i pripremili sebi šalicu omiljene kave. Sjeli ste uz prozor, otpili prvi gutljaj i pogledali svoje dvorište. A onda se u šoku poskočili: vašu su travu pasle zebre. Taj je prizor prilično problematičan, jer ne živite na mjestu gdje se te životinje mogu vidjeti. Zbunjeno promatrate svoju kavu, pitajući se je li u njoj nešto što vam je pomutilo um. Potom gledate u životinje, a onda zovete policiju.

Tako je otprilike izgledala nedjelja ujutro u jednom mjestu u američkoj saveznoj državi Washington. Četiri zebre su, naime, bile na putu u utočište u Montani, u kojem su trebale provesti ostatak života. Uspjele su pobjeći iz prikolice. Tri, ove koje je jedna žena vidjela u dvorištu, su pronađene i privremeno smještene u jednu staju. Za mužjakom se još uvijek traga.

Na snimkama se vidi kako se životinje kreću među automobilima na cesti, a onda i kako i livadom. Nije zabilježen bilo kakav incident, jer su bile veoma smirene. Moguće je kako ih je putovanje uznemirilo i da su se bojale gdje odlaze, no moguće i da su jednostavno iskoristile priliku da ‘protegnu noge‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 06:19