ČUDO

Zaposlenik Amazona otvorio kutiju koja je putovala šest dana, imao je što za vidjeti: ‘Kako je preživjela?!‘

Mačka imena Galena preživjela je put iz Lehija u Utahu preko cijele zemlje do Kalifornije
 Yuliya Apanasenka/Alamy/Alamy/Profimedia

U slučaju slavne Schrödingerove mačke, hipoteza kaže kako je mačka u kutiji istovremeno i živa i mrtva i takva ostaje sve dok netko ne pogleda unutra, kada će otkriti je li živa ili mrtva. U slučaju jedne vragolaste mačke iz Utaha, koja je pronađena u paketu koji se vratio Amazonu, mačka u kutiji je itekako živa.

Čupavica imena Galena preživjela je put iz Lehija u Utahu preko cijele zemlje do Kalifornije. Riječ je o kućnoj mački, koja nikad nije bila vani. S obzirom na to da se zna koliko mačke vole kartonske kutije, nema nikakvog razloga da se upitamo zašto se mačka zavukla u kutiju. Ono što nije očekivala jest da će joj se život pretvoriti u hit The Proclaimersa. Putovala je, naime, 500 milja, odnosno, oko 800 kilometara i to u vrlo malenoj kutiji. U njoj je jadnica provela šest dana bez hrane i vode.

Ne treba ni zamišljati iznenađenje zaposlenika Amazona koji je dobio paket. Otvorio ga je da vidi u kakvom je stanju ono što je vraćeno, a nemalo se iznenadio otkrivši da u njega gledaju dva znatiželjna oka.

Za to je vrijeme Galenina vlasnica Carrie Clark bila veoma uznemirena. Njena voljena mačka nestala je 10. travnja i nije joj bilo traga. Članovi njene obitelji i prijatelji su joj pomogli u potrazi za ljubimicom, lijepili su letke, dijelili objavu na društvenim mrežama... Nikome nije bilo jasno što se dogodilo i gdje je Galena nestala. Tjedan dana nakon, nju i supruga obavještavaju da je očitan mačkin mikročip. No, njihova ljubimica je u - Los Angelesu. Jasno je kako su najprije pomislili da se radi o grešci.

Brandy Hunter, zaposlenica u Amazonu, od kolega je čula da su u paketu pronašli mačku. Samu sebe opisuje kao ‘crazy cat lady‘, pa je odmah otišla po ljubimicu i odvela je veterinaru. On je očitao čip i njeni su vlasnici odmah obaviješteni. Čim su utvrdili da se zaista radi o njihovoj mački, kupili su avionske karte i odletjeli u Kaliforniju. Iako je Galina bila mršavija nego kad su je zadnji put vidjeli, nije imala nikakve ozljede od svoje šestodnevne avanture.

- Ovo je pravo čudo. Vjerojatno je u kutiju ušla dok sam je spremala za povrta, jer sam je zatvorila i nakratko se okrenula da uzmem selotejp. Kutija je već bila teška oko 13 kilograma, dakle, meni je bila solidno teška, pa nisam niti primijetila da je teža. Galina inače jako voli kutije i ne mijauče puno. Sigurna sam da je neko vrijeme bila prilično sretna što je u kutiji, iako je nakon nekog vremena to sigurno postala manje zabavno - rekla je Carrie za Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:13