STRAH OD ZASTOJA

Slovenci uputili radikalan zahtjev zbog gomile turista koji će ići prema Hrvatskoj: ‘Tako nešto traže prvi put u povijesti!‘

Odmah nakon 1. svibnja slijede vjerski blagdani, slobodni dani i godišnji odmori u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj...

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Slovenska državna tvrtka za upravljanje autocestama DARS danas je uputila neobičan javni poziv slovenskom Ministarstvu javne uprave u kojem traži da zaposleni u javnoj upravi tijekom svibnja što više rade od kuće.

Razlog? Tvrde da će se na taj način smanjiti prometne gužve na ljubljanskoj obilaznici. Slovenski mediji tvrde kako je ovakav poziv DARS jednom ministarstvu uputio prvi put u svojoj povijesti.

Naime u DARS-u tvrde kako će u svibnju, odmah nakon praznika rada, na ljubljanskoj obilaznici doći do velikih prometnih gužvi zbog vjerskih blagdana, slobodnih dana i godišnjih odmora u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj.

„Zbog toga očekujemo povećani promet iz inozemstva koji će se spojiti s onim lokalnim na ljubljanskoj obilaznici te će putovanje na posao i kući trajati puno duže”, tvrde u DARS-u.

U prijevodu, u DARS-u smatraju kako će prema Hrvatskoj sljedećeg mjeseca iz zapadne Europe prema Hrvatskoj krenuti veliki broj turista zbog čega traže ovako radikalno rješenje. Da zaposleni u javnoj upravi što više sljedeći mjesec rade kod kuće jer će se na taj način „ostvariti veća protočnost prometa” .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:07