SVJETSKA PREMIJERA

Kakva raskoš: Aston Martin DB12 Goldfinger dolazi sa zlatnim detaljima od 18 karata i u stilu Jamesa Bonda

Proizvodnja će biti ograničena na samo 60 primjeraka diljem svijeta, a svaki će dolaziti s nizom "dodataka koji su ekskluzivni kao i sam automobil"

Aston Martin DB12 Goldfinger

 Aston Martin

Novi Aston Martin DB12 Goldfinger odaje počast kultnom filmu iz serijala o Jamesu Bondu. U trećem nastavku James Bond franšize James Bond je prvi puta vozio Aston Martin, a film je ujedno bio i premijera za tada novi DB5. Veza između filmskog tajnog agenta i Aston Martina s vremenom će postati jedna od najuspješnijih i najdugotrajnijih u kinematografiji.

image

Aston Martin DB12 Goldfinger

Aston Martin

Dok je automobil tajnog agenta 007 bio opremljen dimnom zavjesom i sjedalom za katapultiranje, DB12 Goldfinger ima za cilj pružiti realnije iskustvo vožnje koje uključuje suptilne detalje iz filma. Jedan od tih detalja je boja koja je identična onoj na automobilu iz filma. Dizajneri su također kreirali jedinstvene kotače od 21 inča, dodali bočne ukrasne trake boje zlata, srebrno-crni logotip Aston Martina i Q oznake na blatobranima.

image

Aston Martin DB12 Goldfinger

Aston Martin

Nadogradnje se nastavljaju u kabini, koja ima kožna sjedala koja su "završena u klasičnom DB5 stilu sa zamršenim kariranim perforacijskim uzorkom Princa od Walesa, u znaku klasičnog odijela Jamesa Bonda", navodi Aston Martin. Perforirani uzorak također se može pronaći na stropu i vratima, a na pragovima je ploča na kojoj piše "60ldfinger Sixty Years".

image

Aston Martin DB12 Goldfinger

Aston Martin

Kako bi auto bio u stilu filma, interijer ima detalje koji su pozlaćeni 18-karatnim zlatom i selektor mjenjača inspiriran zlatnim uređajem za praćenje korištenim u filmu. Dizajneri su također dodali izvezenu ‘osmicu srce‘ na vozačev štitnik od sunca i to "referira na igraću kartu koja je posljednja izvučena tijekom kultne scene u kojoj Bond susreće negativca Goldfingera na bazenu u Miamiju."

Proizvodnja će biti ograničena na samo 60 primjeraka diljem svijeta, a svaki će dolaziti s nizom "dodataka koji su ekskluzivni kao i sam automobil." Među njima je prilagođena presvlaka za automobil, kutija za prezentaciju ključeva, ograničeno izdanje magnum šampanjca Bollinger berbe iz 2007. s četiri ekskluzivne čaše Bollinger 007 u posebno izrađenom kovčegu Globe-Trotter Air Cabin Case.

image

Aston Martin DB12 Goldfinger

Aston Martin

Snagu će osiguravati Mercedesov twin-turbo 4,0-litreni V8 sa 680 KS i 800 Nm. To modelu omogućuje ubrzanje do 100 km/h 3,6 sekundi i najveću brzinu od 325 km/h.

image

Aston Martin DB12 Goldfinger

Aston Martin

Glavni direktor marke, Marco Mattiacci, izjavio je: „Nevjerojatna je prilika moći odati priznanje šest desetljeća ovog partnerstva izvanrednim posebnim izdanjem i odati počast prvom, i možda najpoznatijem Bondovom Aston Martin automobilu. Uključivanjem ovih suptilnih, ali dojmljivih detalja, koje je razvio naš vlastiti ‘Q‘ odjel, stvorena je vrlo jedinstvena ponuda koju će obožavati ljubitelji Bonda diljem svijeta.”

Isporuke bi trebale započeti u drugom kvartalu 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 15:33