SVJETSKA PREMIJERA

Opel je redizajnirao Mokku: Novosti su male promjene izgleda, nova oprema i modificirana motorizacija

Na prvi pogled teško je uočiti razlike u odnosu na odlazeću Mokku, koja je bila prvi model koji je usvojio Opelov najnoviji stilski jezik

Opel Mokka

 Opel Media

Opel je predstavio redizajniranu verziju Mokke četiri godine nakon njenog debija. Model je zaista blago vizualno promijenjen, a tu su i mala poboljšanja u kabini, uključujući novi infotainment. Mokka će se nastaviti nuditi s benzinskim, blagim hibridnim i potpuno električnim pogonima.

image

Opel Mokka

Opel Media

Na prvi pogled teško je uočiti razlike u odnosu na odlazeću Mokku, koja je bila prvi model koji je usvojio Opelov najnoviji stilski jezik s Vizor maskom. Pažljivijim pogledom uočavamo redizajnirani prednji odbojnik, za koji Opel tvrdi da poboljšava aerodinamiku, te izostavljanje svjetala za maglu iz donjeg prednjeg dijela.

image

Opel Mokka

Opel Media

Opelovi dizajneri također su ažurirali LED svjetlosni potpis na prednjim i stražnjim svjetlima, s tri okomito raspoređena bloka slično Fronteri i Grandlandu. Zatvorena maska, poznata kao "Opel Vizor", sada ima novi znak Opela. Nadalje, nestali su svi kromirani ukrasi, s novim naglaskom na crnim vanjskim detaljima.

image

Opel Mokka

Opel Media

U unutrašnjosti je digitalni kokpit koji se sastoji od dva 10-inčna zaslona sada standardna oprema, a tu je i svježi infotainment sustav. Potonji ima widgete nalik pametnim telefonima, poboljšano prepoznavanje glasa, integraciju ChatGPT-a u dostupnu navigaciju i opcijsku stražnju kameru od 180 stupnjeva. Upravljač je također redizajniran, kao i središnja konzola u mat srebrnoj boji koja ima USB-C utikač, manje gumba i prekidače iz Grandlanda .

image

Opel Mokka

Opel Media

Linija pogonskih sklopova počinje s neelektrificiranim 1,2-litrenim trocilindričnim motorom s turbopunjačem koji proizvodi 136 KS, šaljući snagu na prednje kotače putem ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa. Blagi hibrid kombinira motor jednake snage s električnim motorom od 28 KS smještenim unutar šesterostupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Električna varijanta ima 156 KS, i dobiva energiju iz baterije od 54 kWh.

image

Opel Mokka

Opel Media

Prerađena Opel Mokka već je dostupna za naručivanje u Njemačkoj. Cijene počinju od 26.740 eura. Kada stiže u Hrvatsku i koliko će koštati saznat ćemo vrlo skoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 14:12