KUHAMO S AJVAROM

AJVAR ZA DORUČAK: Šakšuka

Za kraljevski doručak!
 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam:

150 g sitno sjeckanog luka
150 g crvene paprike narezane na kockice
300 g rajčice narezane na kockice
6 jaja
2 žlice ajvara
50 g češnjaka
10 g feferona
svježi peršin
sol, papar, maslinovo ulje, korijander

Hot purgatory eggs with crispy bread - shakshuka
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjati luk dok ne omekša. Dodati češnjak i narezanu papriku te pržiti nekoliko minuta. Kada paprika omekša, dodati rajčicu i malo vode. Začiniti solju, paprom i korijanderom. Dodati narezani peršin i ajvar. Kuhačom napraviti udubljenja u umaku i razbiti jedno po jedno jaje. Pokriti tavu i peći nekoliko minuta dok jaja ne budu pečena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:14