Za podlogu:
200 g digestive keksa 100 g maslaca malo cimeta |
Za kremu:
6 listića želatine 200 g banana 70 ml soka od naranče 300 g mascarponea 110 g šećera u prahu 3 žumanjka 250 ml slatkog vrhnja |
Rastopite maslac, sameljite kekse. Smjesom obložite dno okruglog kalupa. U hladnu vodu namočite listiće želatine. Miksajte banane, pomiješajte ih sa sokom od naranče i stavite na laganu vatru da se ugriju. Ožmičite želatinu, dodajte je u tople banane i dobro promiješajte. Miksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte žumanjke pa umiješajte banane sa želatinom. Od slatkog vrhnja istucite šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu od banana. Prelijte preko keksa, stavite u hladnjak preko noći.
*Recept Ana-Marije Buić
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....