Priprema vas neće namučiti, a vrlo je sočan što mnoge najviše zabrinjava u izradi. Trebat će vam dobarih 45 minuta za pečenje tako da ćete ga teško zamijesiti prije nego se ukućani probude, ali može biti dobar prijedlog za vikend ili popodnevni odmor. Kako bilo, očekujemo vaša iskustva, preinake u receptu, pohvale i kritike!
Sastojci:
3 zrele banane 100 ml napravljenog espressa 300 g brašna 1 prašak za pecivo prstohvat soli pola žličice cimeta prstohvat muškatnog oraščića 1 dcl maslinovog ulja 150 g smeđeg šećera 2 jaja 1 žličica ekstrakta vanilije |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i kalup za kruh premažite maslacem. Banane zgnječite i pomiješajte sa napravljenim espressom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli, cimetom, muškatnim oraščićem i šećerom. Dodajte ulje, ekstrakt vanilije, jaja te banane s kavom i zamijesite tijesto. Smjesu stavite u kalup za kruh i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....