Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg bazginih bobica
- 1 kg jabuka
- 800 g šećera
- 2 limuna
- grančica ružmarina
Priprema
1. korak
Bazgine bobice očistite i stavite u lonac, pa ih prelijte vodom (tek toliko da budu pokrivene) i kuhajte dok ne omekšaju. Jabuke ogulite, maknite koštice i narežite na komade. Stavite ih u lonac, dodajte sok od limuna i šećer, kuhajte dok ne omekšaju.
2. korak
Maknite s vatre, pa ih usitnite štapnim mikserom. Dodajte ocijeđene, kuhane bobice bazge. Nasjeckajte listiće ružmarina, pa ih dodajte u voćnu mješavinu. Kuhajte uz stalno miješanje do željene gustoće, pa napunite vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro zatvorite poklopcima s navojem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....