Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 3 crvene paprike
- 3 žute paprike
- 1 kg rajčica
- 2 glavice luka
- 450 g šećera
- 1 žličica soli
- 600 ml bijelog vina
- 2 grančice ružmarina
- 1 žličica sjemenki goruščice
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno lima za pečenje stavite aluminijsku foliju pa poslažite oprane paprike. Pecite ih sa svih strana, pa kad postanu mekane stavite ih u posudu s poklopcem i pustite da se malo ohlade.
2. korak
Pažljivo ogulite kožicu i odstranite sjemenke. U međuvremenu rajčice prelijte vrućom vodom pa ogulite kožicu i maknite koštice. Meso narežite na komadiće. Očistite luk i nasjeckajte ga. U blender stavite meso rajčica oguljene paprike i luk pa malo usitnite (nemojte napraviti kašu).
3. korak
Sastojke stavite u zdjelu, dodajte šećer, bijelo vino, sjemenke goruščice, ružmarin, sol pa uz stalno miješanje kuhajte otprilike sat vremena. Dobivenom mješavinom punite vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite. Chutney možete poslužiti uz domaći kruh nadjeven pesto umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....