Chutney od rajčica i paprika s ružmarinom

 / StockFood

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 3 crvene paprike
  • 3 žute paprike
  • 1 kg rajčica
  • 2 glavice luka
  • 450 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 600 ml bijelog vina
  • 2 grančice ružmarina
  • 1 žličica sjemenki goruščice

Almond-pesto bread with tomato and pepper chutney
/ StockFood

Priprema

1. korak
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno lima za pečenje stavite aluminijsku foliju pa poslažite oprane paprike. Pecite ih sa svih strana, pa kad postanu mekane stavite ih u posudu s poklopcem i pustite da se malo ohlade.

2. korak
Pažljivo ogulite kožicu i odstranite sjemenke. U međuvremenu rajčice prelijte vrućom vodom pa ogulite kožicu i maknite koštice. Meso narežite na komadiće. Očistite luk i nasjeckajte ga. U blender stavite meso rajčica oguljene paprike i luk pa malo usitnite (nemojte napraviti kašu).

3. korak
Sastojke stavite u zdjelu, dodajte šećer, bijelo vino, sjemenke goruščice, ružmarin, sol pa uz stalno miješanje kuhajte otprilike sat vremena. Dobivenom mješavinom punite vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite. Chutney možete poslužiti uz domaći kruh nadjeven pesto umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 09:33