Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 250 ml vode
- 250 ml vinskog octa
- 1 žlica meda
- 1 limeta
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice naribanog svježeg đumbira
- 2 žlice morske soli
- 1 žličica crnog papra
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 2 glavice ljubičastog luka
- 3 stručka rotkvica
- 2 grančice metvica
- 2 grančice peršina
Priprema
1. korak
Operite i očistite rotkvice pa ih izrežite ba tanke kriške. Očistite luk i izrežite ga na tanke kriške. Natrgajte listiće metvice i peršina. U mužaru zdrobite papar i korijander. Stavite u zdjelu vodu, ocata, med, naribanu koricu i sok od pola limete.
2. korak
Pustit da zavrije pa dodajte nasjeckano povrće, papar i korijander. zagasite vatru pa ostavite da se ohladi. Mješavinom napunite staklenke pa ih dobro zatvorite i pasterizirajte u pećnici ba 80°C sat vremena. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....