Crveni luk i rotkvice u octu s medom

 / StockFood

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 250 ml vode
  • 250 ml vinskog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 limeta
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice naribanog svježeg đumbira
  • 2 žlice morske soli
  • 1 žličica crnog papra
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 3 stručka rotkvica
  • 2 grančice metvica
  • 2 grančice peršina

Onions and shallots with radishes in vinegar with honey and spices
/ StockFood

Priprema

1. korak
Operite i očistite rotkvice pa ih izrežite ba tanke kriške. Očistite luk i izrežite ga na tanke kriške. Natrgajte listiće metvice i peršina. U mužaru zdrobite papar i korijander. Stavite u zdjelu vodu, ocata, med, naribanu koricu i sok od pola limete.

2. korak
Pustit da zavrije pa dodajte nasjeckano povrće, papar i korijander. zagasite vatru pa ostavite da se ohladi. Mješavinom napunite staklenke pa ih dobro zatvorite i pasterizirajte u pećnici ba 80°C sat vremena. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 10:16