Malo drugačiji muffini spojeni s dobrom, starom, klasičnom kremom od vanilije. Nište ne govori ''jesen'' kao lagano slatka bundeva i aromatična vanilija koja vraća u djetinjstvo.
Za muffine:
1 pakiranje Dolcela Punjeni muffins s bundevom 2 jaja 100 ml ulja 125 ml vode |
Za kremu:
2 bjelanjka 120 g maslaca 130 g šećera u prahu 1 mahuna vanilije |
Priprema:
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte žumanjke, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu. Od bjelanjaka napravite snijeg i umiješajte i njega. Smjesu izlijte u kalup za muffine. Pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu izmiksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Miksajući dodajite otopljeni i ohlađeni maslac i šećer u prahu. Mahuni vanilije izvadite sjemenke i dodajte ih u kremu. Izmiksajte dok smjesa ne bude u potpunosti jednolična. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i njome ukrasite muffine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....