Najukusnije jesenske slastice

Cupcakesi od bundeve s kremom od vanilije

Zadivit će svakoga!
 Getty Images/iStockphoto

Malo drugačiji muffini spojeni s dobrom, starom, klasičnom kremom od vanilije. Nište ne govori ''jesen'' kao lagano slatka bundeva i aromatična vanilija koja vraća u djetinjstvo.

Za muffine:

1 pakiranje Dolcela Punjeni muffins s bundevom
2 jaja
100 ml ulja
125 ml vode

Za kremu:

2 bjelanjka
120 g maslaca
130 g šećera u prahu
1 mahuna vanilije

Pumpkin muffins with cream on a dark background fray cinnamon
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte žumanjke, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu. Od bjelanjaka napravite snijeg i umiješajte i njega. Smjesu izlijte u kalup za muffine. Pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu izmiksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Miksajući dodajite otopljeni i ohlađeni maslac i šećer u prahu. Mahuni vanilije izvadite sjemenke i dodajte ih u kremu. Izmiksajte dok smjesa ne bude u potpunosti jednolična. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i njome ukrasite muffine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 14:39