JEDNOSTAVNO I BRZO

CUPCAKESI OD MRKVE: Slatko buđenje uz mini varijantu omiljene torte!

 Getty Images/iStockphoto

Sastojci:

110 g brašna
90 g šećera
1 žličica cimeta
1 žličica sode bikarbone
pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli
180 g naribane mrkve
110 ml suncokretova ulja
2 lagano umućena jaja

Za kremu:

100 g krem-sira
60 g maslaca
200 g šećera u prahu
1 burbon vanilin šećer

Carrot muffins with cream of mascarpone on wood
Getty Images/iStockphoto

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.

3. U drugoj zdjeli pomiješajte mrkvu i ulje. Potom umiješajte brašno i ostale sastojke te jaja. Miješajte samo dok se sastojci ne povežu - što manje, to bolje.

4. Namastite kalup za muffine ili koristite papirnate košarice. Napunite kalup do 2/3 visine.

5. Pecite otprilike 20 - 25 min, dok ne postanu zlatnosmeđi. Pustite ih da se ohlade.

*Za kremu izmiksajte krem-sir, maslac i vaniliju te polako dodavajte šećer u prahu. Kad se kolačići potpuno ohlade, premažite ih kremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2024 22:18