DANAS ZA RUČAK

DALMATINSKA VERZIJA JETRICA NA VENECIJANSKI: Napravite Dolce Garbo od janjećih iznutrica!

Iskoristite pileće ili teleće iznutrice...
 Vladimir Dugandžić / Hanza Media

Umjesto janjećih iznutrica svakako možete koristiti iznutrice bilo koje druge životinje, kako vam je drago. Iako je tradicionalna verzija upravo ona s janjećim jetricama, plućima i srcem.

Trebat će vam:

janjeće iznutrice; jetrica, srca i pluća
2 luka
6 češnjeva češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice ili 2 dl pirea od rajčice
1 vezica peršinova lista
1 dl bijelog vina
1 dl prošeka
1-2 žlice kvasine
sol
papar
maslinovo ulje

Vladimir Dugandžić / Hanza Media

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati nasjeckan luk, kada luk postane staklast dodati narezane iznutrice i kratko prodinstati. U lonac potom ubaciti nasjeckan češnjak, koncentrat rajčice te vino i prošek malo po malo. Promiješati i uliti vode. Kada prokuha, kuhati još sat do sat i pol na laganijoj vatri uz povremeno miješanje. Pred kraj dodati nasjeckan peršinov list, posoliti i popapriti. Gustoću dozirajte vodom, toč ne smije biti ni pregust ni rijedak. Poslužiti s palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:19