Umjesto janjećih iznutrica svakako možete koristiti iznutrice bilo koje druge životinje, kako vam je drago. Iako je tradicionalna verzija upravo ona s janjećim jetricama, plućima i srcem.
Trebat će vam:
janjeće iznutrice; jetrica, srca i pluća 2 luka 6 češnjeva češnjaka 2 žlice koncentrata rajčice ili 2 dl pirea od rajčice 1 vezica peršinova lista 1 dl bijelog vina 1 dl prošeka 1-2 žlice kvasine sol papar maslinovo ulje |
Priprema:
Na maslinovom ulju dinstati nasjeckan luk, kada luk postane staklast dodati narezane iznutrice i kratko prodinstati. U lonac potom ubaciti nasjeckan češnjak, koncentrat rajčice te vino i prošek malo po malo. Promiješati i uliti vode. Kada prokuha, kuhati još sat do sat i pol na laganijoj vatri uz povremeno miješanje. Pred kraj dodati nasjeckan peršinov list, posoliti i popapriti. Gustoću dozirajte vodom, toč ne smije biti ni pregust ni rijedak. Poslužiti s palentom.