Pravo otkriće

Dvostruko brže gotova, a jednako ukusna turska kava: ovaj trik će vam uštedjeti vrijeme

I sami smo bili skeptični dok nismo isprobali, ali - djeluje!

Ako ste i vi među onima kojima jutro ne može početi bez džezvice turske kave, tada bi vas moglo zanimati kako je možete skuhati brže bez da izgubi na svojoj karakterističnoj aromi i gustoći. Vjerujte, popuno razumijemo ako ste već na spomen turske kave i bržeg kuhanja odmahnuli glavom, jer ste skeptični djeluje li. Niste jedini, i mi smo bili među onima koji su se na to prvo podsmjehnuli. No znatiželja je bila jača, pa smo trik isprobali.

I, doista, više ne morate gristi nokte čekajući vodu da zavrije. Ili se stresirati ako vam je baš to jutro iscurio plin. Trik za koji smo čuli od dugogodišnjih i strastvenih ljubitelja ovog tamnog napitka zapravo vam omogućuje da pospremite džezvu na policu, ali i da ne koristite štednjak. Da, dobro ste čuli. Za ovako pripremljenu kavu sve što vam treba jesu kuhalo za vodu, šalica i mljevena kava!

image
Pexels

A postupak je sljedeći - u omiljenu šalicu, mi ćemo uzeti za primjer onu veću od 2 dcl, stavite 2 i ½ do 3 žličice fino mljevene kave, već ovisno o tome koliko jaku kavu volite. U kuhalu zakuhajte vodu. Kad voda proključa, zalijte njome kavu, dobro promiješajte, zasladite po želji, i ostavite da se talog slegne. I to je to.

Na površini vaše šalice kave vrlo brzo će se pojaviti ona lijepa pjenica koju volimo kod turske kave, talog će se nakon minutu slegnuti, a vi ćete u ruci imati omiljeni napitak duplo brže nego inače.

Naravno, za više šalica kave, isto možete napraviti u šalicama, ali i u džezvi. I da, potpuno nam je jasno da za neke rituale treba i vrijedi odvojiti vrijeme, ali ponekad, u nedostatku vremena, ovaj trik može dobro doći da vam dan počne onako kako biste željeli, čak i ako žurite ili kasnite.

image

Espresso Martini

Marko Miščević/Cropix

Ako toliko volite kavu da biste je rado vidjeli i u kakvom ljetnom piću, zašto ne biste isprobali Espresso Martini!? Imamo recept za najbolji koji smo probali, a možete ga pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 11:47