Na kišne i sive dane, raspoloženje zbilja podiže mirisna i ukusna povrtna juha. Nakon što ste po našim uputama pripremili ukusnu i savršeno kremastu povrtnu juhu o kojoj ste danima razmišljali, došao je trenutak da tu teksturu obogatite i tako svoju juhu podignete na višu razinu. To možete postići na različite načine, a sve ovisi o vašim preferencijama.
Dodajte juhi hrskavi krušni element
Klasični način kako to možete učiniti svakako su krutoni spremljeni od kruha, no ako ih nemate spremne, iskoristite tost, lagano tostirajte komad kruha u pećnici dok se juha još kuha pa ga narežite na kockice, ubacite komadiće tostirane tortilje ili pak čipsa.
Ubacite malo svježeg povrća
Juhe su same po sebi zdrav obrok koji godi većini, no to ne znači da je ne možete još pojačati vitaminima tako što ćete dodati svježe lisnato povrće. Tu se možete poslužiti s klasičnim peršinom ili pak, ako ga volite, svježim korijanderom. Malo ugodne gorčine vašoj će juhi dati i svježa rukola, a možete tako potrošiti i lišće mrkve.
Nije naodmet ni dodati oraščiće
Tostirani pinjoli ili bučine sjemenke su rado korišteni dodaci, no nemojte zaboraviti na bademe, pekane ili pak orahe! Sjemenke suncokreta također mogu dati juhi malo hrskavosti i svakom zalogaju malo iznenađenja.
Pojačajte je zasitnim namirnicama
Povrtnu juhu dovršite s komadićima hrskave slanine kako biste joj dali dodatnu slanost i ugodan okus dima, dovršite svoju zdjelicu juhe kratko pečenim kozicama ako više naginjete morskim plodovima, ubacite malo kiselog vrhnja za svježinu ili pak komadiće avokada kako bi vas juha dodatno zasitila.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....