OVO JE KORISNO

Kako brzinski odmrznuti sladoled? Uz ove trikove to vam više nikad neće biti problem

 Magone/Getty Images
Kada jednom izvadimo sladoled iz zamrzivača, svaku minutu provjeravamo je li dovoljno mekan da ga zagrabimo žlicom. Ovi trikovi mogli bi nam pomoći da cijeli taj proces ubrzamo

Poželjeli ste pojesti kuglicu ili dvije sladoleda, ali tek ga morate izvaditi iz zamrzivača, pustiti da barem 10-ak minuta odstoji pa tek tada žlicom za sladoled vaditi kuglice? Taj nam je scenarij prilično poznat i zato nas je posebno razveselilo kada smo ovih dana naletjeli na trikove za brzinsko odmrzavanje sladoleda u kutiji ili čaši.

image
Pinkybird/Getty Images

Chefica Sam Block je, naime, za Test Kitchen otkrila kako izgleda brzo i efikasno odmrzavanje sladoleda s obzirom na to koliko vremena imate. U slučaju da raspolažete s pola sata vremena, Block savjetuje da kutiju sladoleda stavite u hladnjak i pustite da se odmrzava postepeno. Na taj način, nakon 30 minuta moći ćete vaditi lijepe, pravilne kuglice.

Kada, pak, na raspolaganju imate samo nekoliko minuta, dobra opcija bit će oštar nož staviti pod vruću vodu, a zatim njime zarezati sladoled na dubinu od otprilike dva i pol centimetra. Nožem napravite pravilne oblike, najbolje kvadratiće veličine također dva i pola centimetra i zatim žlicom vadite kuglice. Možda neće izgledati najljepše, ali će sladoled biti spreman brže nego inače.

Ako vam sladoled treba odmah, najbolja opcija, savjetuje chefica, bit će mikrovalna. Ubacite kutiju sladoleda u mikrovalnu pećnicu na 10 do 60 sekundi, ovisno o jačini (ne biste trebali staviti na najjaču temperaturu). Pustite da se sladoled kratko ugrije, a zatim odmah iz posude u kojoj se nalazi vadite kuglice. I to je to, u omiljenom sladoledu uživat ćete u manje od jedne minute.

Čak i ako vam sve to nije privlačno, postoji još jedna, rekli bismo, dobra stara metoda. Napunite veću posudu vrućom vodom i u nju uronite kanticu sladoleda. Za uživanje u njemu trebat će vam tek nešto više od 3 minute vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 09:32