Jeste li znali da mladi luk koji kupite na tržnici ili supermarketu možete ponovno uzgojiti i koristiti čak dva puta? Naišli smo, naime, na trik koji će vam pomoći da uštedite koji euro (koliko trenutno košta vezica mladog luka na tržnici) i omiljeni dodatak brojnim jelima iskoristite još pametnije. Sve što vam treba su ostaci mladog luka, jedna visoka čaša i voda.
Nasjeckajte zeleni dio mladog luka, a bijeli i centimetar ili dva zelenog ostavite i stavite u čašu koju ste do pola napunili vodom. Pustite da tako stoji nekoliko dana, s time da je svakog dana vodu potrebno promijeniti. Vrlo brzo nakon što luk stavite u vodu shvatit ćete da zeleni dio ponovno raste, a kada dođe do željene veličine vrlo lako ga možete koristiti ponovno.
Ipak, dobro je dodati, ovaj postupak ne biste trebali ponavljati previše puta jer će donji dio ploda s vremenom omekšati. Naš je savjet da svaki luk ponovno uzgojite jednom, a zatim kupite novi. Na taj ste način uštedjeli jedan euro, a možda i zabavili najmlađe u kućanstvu, kojima bi se ovaj trik posebno mogao svidjeti.
Kada već pri ruci imate mladi luk, svakako razmislite i da ga upotrebite u nekom od naših provjerenih recepata. U nastavku donosimo listu naših favorita.
KORAK PO KORAK RECEPT ZA PALAČINKE S MLADIM LUKOM
KAJGANA S MLADIM LUKOM I ROTKVICAMA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....