Svi uvijek želimo onaj puni, kremasti okus tople proljetne juhice od povrća. Donosimo vam osam načina kako vašu proljetnu juhicu sa sezonskih povrćem učiniti još kremastijom i punijeg okusa.
1. Dodajte vrhnje za kuhanje
Svakako možete dodati vrhnje u svoju juhu. Bilo da koristite nekoliko žlica ili nekoliko šalica, vrhnje daje juhi svilenkast osjećaj u ustima i bogat okus. Definitivno možete dodati i mlijeko ili neki drugi mliječni proizvod.
2. Ispasirajte nekoliko šalica povrća iz juhe
Ako ispasirate samo šalicu ili dvije povrća iz juhe u blenderu i vratite ga natrag u juhu, juha će biti znatno kremastija i svilenkastija.
3. Dodajte stari kruh
Nekoliko kriški starog kruha također pomoći učiniti juhu kremastom. Natrgajte kruh na komade i potopite ga u dvije šalice vruće juhe prije pasiranja i umiješajte natrag u ostatak juhe.
4. Dodajte jogurt
Običan jogurt funkcionira poput vrhnja kada se dodaje juhama kao što je avokado juha. Koristite ga ako želite lakši okus.
5. Dodajte orašaste plodove
Sameljite šaku orašastih plodova dok se ne pretvore u pastu. U malu zdjelicu u orašaste plodove dodajte malo tekućine od juhe i pomješajte. Umutite u ostatak juhe! Indijski oraščići su savršen izbor za zgušnjavanje krem juhi.
6. Napravite Beurre Manié
Zvuči otmjeno, ali nemojte se uzrujavati! Pomješajte jednaku količinu maslaca i brašna u gustu pastu, a zatim tu smjesu umutite u juhu te miješajte dok se u potpunosti ne otopi.
7. Dodajte brašno ili kukuruzni škrob
Umutite nekoliko žlica škroba u malo juhe u zasebnu zdjelu prije umješavanja u ostatak juhe. To sprječava škrob od grudanja i pomaže da se otopi u juhi ravnomjerno.
8. Dodajte kokosovo mlijeko
Samo četvrtina šalice kokosovog mlijeka daje veliku kremoznost vašoj juhi bez da drastično mijenja njen okus. Naravno, možete koristiti i više kokosovog mlijeka za jači okus kokosa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....