Možda niste dovoljno pazili i vaše povrće je jednostavno postalo previše gnjecavo, raskuhali ste ga. Uništeno je, je li tako? Nije!
Ako ste prekuhali vaše lisnato povrće, napravite pesto! Sve što vam treba je mužar, malo češnjaka, pinjola ili nekih drugih orašastih plodova, sol i papar. Naravno, i puno parmezana.
Probajte nešto novo, kao na primjer, pesto od kelja.
Trebat će vam:
kelj koji ste prekuhali pola glavice luka 1 češanj češnjaka 1 žličica ružmarina maslinovo ulje parmezan sol i papar |
Priprema:
Luk izrežite na sitne komadiće zajedno s češnjakom sve stavite u duboku i usku posudu. Dodajte kelj koji ste usitnili, ružmarin, malo maslinova ulja, šaku naribanog parmezana, sol i papar. Sve usitnite štapnim mikserom. Dodajte još maslinova ulja ukoliko je potrebno, dok smjesa ne postane lijepo kremasta.
Poslužite na prepečenom kruhu s malo ricotte ili nekog sira po vašoj želji!
Dobar tek! Recpte za odlična pesta pronađite OVDJE!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....