Priprema je pola posla
Pripremite ono što vam je potrebno prije nego što uopće počnete kuhati. Pitate se zašto kuhanje na televiziji izgleda tako jednostavno? Zato što sve namirnice čekaju već unaprijed pripremljene.
Ne okrećite meso vilicom
Koristite hvataljku – dragocjeni sok iz mesa može pobjeći kroz rupice koje će za sobom ostaviti vilica dok ga okrećete.
Kupite si prešu za izradu pirea
Izgleda kao velika preša za češnjak i garantira da ćete pogoditi pravu teksturu pirea baš svaki put. Savršena je za izradu krumpirovog tijesta te će vam garantirati mekane njoke uvijek!
Nikad ne kuhajte s vinom koje ne biste popili
Ako vam se ne bi svidjelo u čaši, neće vam se svidjeti ni u tanjuru. Nakon što alkohol ispari kuhanjem, on ostavlja jedan poseban okus koji je bolji što je bolje vino koje koristite za kuhanje.
Krem juhe najlakše je napraviti štapnim mikserom
Mnogo lakše nego blenderom jer se juha ne mora pretakati. Štapni mikser će vam savršeno izmiksati sastojke.
Kad želite zasladiti umak, dodajte mu malo mrkve
Mnogo bolja opcija nego šećer. Istina je da ćete morati potrošiti poveću količinu mrkve, ali sve za zdravlje!
Uglavnom nećete pogriješiti stavite li rešetku u pećnicu na srednju prečku
Iznimku učinite kad to recept od vas baš izričito traži.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....