Na Instagram profilu America‘s Test Kitchen naišli smo na trik kojim biste mogli spasiti slatke ostatke s novogodišnjeg slavlja i pomoću kojeg ćete u sočnoj torti za koju ste se posebno potrudili uživate još dulje. Sve što vam treba je etažer za tortu s poklopcem ili bilo kakva druga posuda u koju inače spremate ostatke torte i - jabuka bez kore.
Smjestite jabuku uz tortu i pustite da stoji u hladnom prostoru ili hladnjaku. S obzirom na to da jabuka sadrži dosta soka, upravo će on održati biskvit sočnijim i kremu spasiti od sušenja, a vama ostaviti dovoljno svježu slasticu u kojoj možete uživati još neko vrijeme. Pripazite sam da je ne čuvate predugo, komponente koje sadrže jaja u hladnjaku je dobro držati tek do tjedan dana.
Bez obzira jesu li u pitanju čupavci ili torta od vanilije, ovaj trik vrijedi upamtiti pa ga se prisjetiti i kada vam ostane torte ili kolača s rođendanskih slavlja.
Također, na istom profilu pronašli smo i savjet kako što dulje svježima održati i kekse. Ovog puta umjesto jabuke, koristite šnitu kruha. Stavite je u posudu s keksima, dobro zatvorite i držite u smočnici ili na kuhinjskom stolu. Kekse iz posude vadite po potrebi te ih gostima poslužite na tanjuru ili posebnoj zdjelici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....