Kad je hrana tvrdoglava!

TIPS&TRICKS: Jednostavan trik uz koji vam se više ništa neće lijepiti na tavu!

 Richard Rudisill
Bilo da se radi o jajetu na oko za doručak ili odresku za večeru, hrana ima jednu lošu naviku: Lijepi se za tavu! Ali izbjeći ovu dosadnu njenu naviku zapravo uopće nije problem!

Iako vam se možda čini kontradiktorno, ludo vrela tava je ključ toga da vam se hrana više za nju nikada ne zalijepi.

Visoka temperatura stvara ''efekt pare'' kada se hrana doda u tavu. Temperatura odmah iz hrane/namirnica izvlači vlagu i ta para koja u tom procesu nastaje je ono zbog čega se namirnice ne lijepe za tavu Para zapravo diže namirnicu iznad sloja s uljem, a zvuk koji nastaje je indikator stvaranja pare.

Drugi načini kako se osigurati od lijepljenja su da uvijek koristite dobro očišćenu tavu i da sušite namirnice prije nego ih stavite u tavu. Kako biste se uvjerili da je vaša tava dovoljno vruća, ubacite u nju kapljicu vode. Ako ona ''zacvrči'' i počne se kretati unutar tave, znači da je tava dovoljno vruća.

Iako vam je prvotna reakcija u trenutku kada se hrana počne lijepiti za tavu smanjiti vatru, zapamtite, to neće riješiti problem. Vatru trebate pojačati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 17:30