Postoje recepti i recepti. Oni koje ćemo samo isprobati, ali i oni koje uvijek rado odabiremo skuhati ili naručiti u restoranu, kušati i s kojima rado eksperimentiramo u vlastitoj kuhinji. Lazanje, talijanski klasik kojega obožavaju mase širom svijeta, definitivno pripada u te recepte. Radimo ga s ili bez mesa, uz neizostavan bešamel i poštenom dozom pravog talijanskog ribanog sira i uvijek u posudi jednakom oblika. No, tu mogućnosti pripreme ne staju, pa nas je zato ideja o slaganju lazanja u drugačijoj posudi za pečenje - oduševila, baš kao i sve drugo što je uslijedilo nakon što je chef jednog brazilskog restorana izvadio gotovo jelo iz kalupa.
U restoranu Pelas Panelas, naime, lazanje rade u kalupu za kruh (dubokom, dugo i uskom) te se njihova inačica ovog jela slaže u pet slojeva. Nakon što se stisnu, lazanje se izvade iz kalupa i režu na kriške debljine od 2 do 3 centimetra, a nakon toga se na malo masnoće zaprže u tavi s obje strane.
Potom se, kad su zapečene, zagrije unaprijed pripremljeni ragu u posudi koja može u pećnicu, na njega se polože lazanje koje potom prelijemo gustim umakom od vrganja i posipamo svježim ribanim parmezanom i zapečemo u pećnici, mmm...
Kako to izgleda iz prve ruke, najbolje da pogledate u videu koji su objavili na službenom Instagram profilu, a koji vam donosimo u nastavku.
Uz ove savjete za pripremu, slaganje i serviranje lazanja, umak od ragua s tjesteninom, mozzarellom i parmezanom, vjerojatno ćete se složiti, izgleda još slasnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....