TRIKOVI KOJI BI TREBALI POMOĆI

ZAŠTO SVI KUPUJU SLATKU DINJU OSIM VAS: Pet trikova kako izabrati savršeno zrelu!

 Getty Images/iStockphoto
Ljeto je savršeno za voće, pogotovo dinje i lubenice!

Odabir savršene dinje zaista može zahtjevati prave detektivske vještine! Znati kako odabrati dinju čija je unutrašnjost meka i slatka, a ne gnjecava i prezrela je zadatak koji zahtjeva neke pažljive korake!

Fresh melon with ice on the wooden table, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Donosimo vam njih pet!

Težina dinje

Prvo što trebate napraviti je provjeriti težinu dinje. Što je teža to je slađa.

Pod pritiskom

Provjerite dio suprotan dijelu na kojemu se nalazi/nalazila stabljika. Pritisnite prstom. Ako ostane malena udubina znači da je dinja zrela.

Sweet fresh melon on the wooden table, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Miris

Miris je svakako dobar način kako provjeriti je li dinja zrela. Ako je miris lagano slatkast, dinju možete jesti. Ako je pak previše intenzivan, znači da je dinja prezrela.

Kora

Protivno uobičajenom mišljenju, niti glatka i savršena kora niti nepravilna i reljefna kora ne znače apsolutno ništa. Ipak, klonite se onih s preglatkom korom kao i onih koje imaju udubine.

Sliced Melon On Wooden Background
Getty Images/iStockphoto

Segmenti

Dobro je pripaziti na broj segmenata koji se lagano naziru ispod kore, ako ih ima minimalno 10, radi se o prilično ukusnoj dinji!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 11:06