Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 125 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg jabuka
- 1 kg kupina
- 1,5 kg šećera
- 200 ml vode
- 1 limun
Priprema
1. korak
Ocijedite limun. Očišćene kupine pospite sa 750 g šećera i prelijte limunovim sokom.
2. korak
Promiješajte i ostavite stajati u hladnjaku tri sata. Jabuke ogulite, odstranite im koštice i narežite na kriške pa ih kuhajte u vodi.
3. korak
Kad omekšaju, odlijte vodu, a jabuke sameljite štapnim mikserom.
4. korak
Dodajte kupine i drugu polovicu šećera, odnosno 750 g, pa kuhajte otprilike pola sata uz stalno miješanje. Staklenke sterilizirajte u pećnici na 100 °C, pa u vruće napunite pekmez.
5. korak
Zatvorite metalnim poklopicma, okrenite ih naopako, a nakon petnaest minuta vratite u pravi položaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....