Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci:
- Glavica ljubičastog luka
- Vezica grincajga
- Dvije crvene paprike
- Tri zrele rajčice
- 500 g mladog graha
- jedna tikvica
- dvije žlice ulja
- 3 češnja češnjaka
- 3 lista lovora
- 3-4 zrna papra
- malo ljute paprike
Priprema:
1. korak
Grah prokuhajte pet minuta u slanoj vodi i ocijedite. Luk narežite sitno, povrće na ploške.
Na ulju u velikom loncu pirjajte luk dok ne postane staklast.
2. korak
Dodajte usitnjeno povrće – korjenasto iz grincajga, tikvice i papriku. Dodajte i lišće peršina i mrkve (cijelo, svezano u vezicu kuhinjskim koncem), i zgnječene režnjeve češnjaka.
3. korak
Podlijte vodom da bude sasvim pokriveno, posolite, dodajte lovor i zrna papra pa pustite neka se kuha dvadesetak minuta. Za to vrijeme prelijte rajčice vrelom vodom pa ogulite i očistite od sjemenki.
4. korak
Meso rajčice usitnite pa ga dodajte u varivo zajedno s grahom. Pustite neka se kuha još petnaestak minuta dok grah sasvim ne omekša, a varivo se ne zgusne. Izbacite vezicu s kuhanim zelenjem. Pred kraj dodajte ljute paprika po želji, i još jednom provjerite začine.
5. korak
Savjet: Ovo varivo od graha s puno povrća idealan je glavni obrok za vruće dane. Ako želite možete mu dodati i komad mesa, rebra ili slanine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....