Evo što će vam trebati!
Za tijesto:
400 g brašna 4 žumanjka 2 velike žlice maslaca (oko 100 g) korica jednog limuna maraskino ili rum 150 g šećera u prahu bijelog vina ili prošeka, koliko treba da tijesto bude podatno |
Nadjev:
4 jaja 250 g šećera 400 g badema mljevenih, korica limuna i naranče ružina rakija ili rum vanilin šećer |
Priprema:
Od brašna, jaja, maslaca i dodataka zamijesiti tijesto i pustiti ga da odmori. U međuvremenu načiniti nadjev tako da se umute jaja sa šećerom, dodaju se bademi i začini. Tijesto tanko razvaljati i staviti u kalup za tortu. Napuniti ga nadjevom i složiti unakrsno po njemu trake napravljene od ostataka tijesta. Na mjesta gdje se trake križaju mogu se staviti bademi. Peći oko sat vremena na 170 stupnjeva. Ako nadjev brzo tamni, prekriti ga papirom za pečenje. Pečenu tortu ohladiti u poluotvorenoj pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....