Talijanska kuhinja

Ljetna minestrone juha koja osvaja!

Ljeto koje vrvi različitim povrćem je savršeno vrijeme za pripremu ove genijalne juhe!
 Getty Images/iStockphoto

Talijane ne treba podsjećati na važnost minestronea. Oni su ga izmislili i usavršili. Minestrone je zapravo izvedenica bistre lagane juhice, točnije njena uvećanica. Od nje se čovjek, zlu netrebalo, može i u nedostatku glavnoga jela najesti. E pa, i vi se najedite!

Trebat će vam:

450 g Ledo Minestrone
30 g sitne tjestenine
50 g pancete
50 g luka
2 žlice koncentrata rajčice
2 žlice maslinovog ulja

Italian cuisine: minestrone soup with whole grain toasts
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Na ulju propirjati luk i pancetu. Zatim dodati povrće i njega kratko pirjati te uliti vodu i koncentrat rajčice i kuhati 10 minuta. Dodati sitnu tjesteninu i kuhati oko 5 minuta.

Isprobajte i bruschette sa satarašom te njoke s mediteranskim povrćem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:51