Sastojci:
- 500 g svježih inćuna
- 4 breskve
- 1 limun
- 2 žlice maslinova ulja
- sol, papar
- kruh
- nekoliko grančica svježe metvice
- ulje za prženje
- sol
Filetirajte inćune. Odrežite glave, sačuvajte kralješnicu sa kostima i rep. Filee pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. U međuvremenu blanširajte breskve i narežite ih na tanke ploške.
U dubokoj tavici zagrijte ulje. Kralješnice inćuna lagano umočite u brašno pa ih stavite pržiti. Neka se prže brzo i dok ne postanu svijetlosmeđe. Izvadite ih na papir da se masnoća ocijedi i posolite. Šnite kruha prepržite na grilu ili na tavici pa na njih poslažite marinirane filee inćuna s breskvama. Posipajte listićima metvice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....