![36000600](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/07/k_36000600_640.jpg)
Doslovan prijevod ovog recepta ''abšmalcane mahune'' znači zauljene mahune, mahune na putru. Vodite računa da mahune ne prekuhate, dovoljno je da budu potopljene u vodi 2-3 minute. Vodu svakako posolite i uživate u starom receptu koji nikada ne izlazi iz mode.
Trebat će vam:
450 g Ledo miješanog povrća za juhu 2 režnja češnjaka 80 g maslaca 4 žlice krušnih mrvica sol i papar |
![Green beans with spicy breadcrumbs on a plate](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/1/15/iStock_28831356_LARGE.jpg)
Priprema:
Povrće blanširati u vodi i dobro ga procijediti. Na maslacu otopiti maslac pa dodati krušne mrvice kratko miješati na vatri i dodati povrće, sol i papar te nakon par minuta skinuti s vatre.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/1/12/instagram_kuharica_nagradnjaca_clanak.png)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....